Wortel/bloementaart

Gepubliceerd op 18 juli 2022 om 15:49

Worteltaart met eetbare bloemen, het is een echte aanrader! Het recept kan je hieronder vinden en... laat je vooral gaan met de versiering! 

 

Worteltaart:

- 60 g bruine suiker

- 1 ei

- 2 el honing

- 50 ml halfvolle melk

- 100g gesmolten boter

- 1 el bakpoeder

- Snuifje speculaaskruiden

- 1 zakje vanillesuiker

- 200 g bloem

- 200 g wortelen ( fijn geraspt) 

- 50 g walnoten

Topping:

- 120 g poedersuiker

- 250 g roomkaas

- 1 el citroensap

- eetbare bloemen (zie onderaan)

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Mix de suiker, ei, honing, melk en de boter allemaal samen tot een beslag.

3. Voeg speculaaskruiden en vanillesuiker toe aan het beslag en mix goed.

4. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe en mix opnieuw.

5. Roer daarna de geraspte wortelen en in stukken gehakte walnoten erdoor heen.

6. Vet een springvorm in en bak de taart in de oven gedurende 35 minuten.

7. Begin terwijl de taart in de oven staat aan de topping. Mix in een kom de poedersuilker met de roomkaas.

8. Voeg als laatste het citroensap toe en meng dit eronder.

9. Zodra de cake is afgekoeld, bestrijk het mengsel over de top van de cake.

Zorg voor een overdosis aan bloemen op jouw taart!

Eetbare bloemen, zorg ervoor dat ze biologisch geteeld zijn:

  • Korenbloem
  • Zinnia
  • Dahlia
  • Goudsbloem
  • Oost-Indische kers
  • Viooltjes
  • Tagetes
  • paardenbloemen
  • courgettebloemen
  • Bieslook bloemen
  • Lavendel: niet overdrijven, smaakt sterk door.

PS: Als je ook een dubbele taart wil maken doe je alles maal twee.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lore
2 jaar geleden

Wauw! Zo mooi, Kim! Ik ontdekte net jouw website. Zo'n fijn en hartverwarmend project. Deze taart ziet er trouwens heerlijk uit, ik ga ze ook es proberen😊. Groetjes, Lore