Over Mrs. Flowerhead

Welkom!

Al van jongs af aan hou ik er van om dingen te creëren. Tijdens mijn opleiding tot techniekleerkracht kwam ik voor de eerste keer in aanraking met de techniek "solderen" en sindsdien ben ik gefascineerd. Ook is de interesse voor het stekken van planten daar begonnen. 

 En toen kwam de lockdown… Ik zag op sociale media heel wat plantenbiebjes opduiken en wou ook wel mijn stekjes/bloemenzaadjes op die manier, aan een ruimer publiek, aanbieden. Dat was het begin van de plantenbieb_ninove: twee houtenkratten op elkaar met plantjes en stekjes erin. Ruilen was nog nooit zo leuk!

Het seizoen nadien is er dan een bloemenkraampje bij gekomen, met geheel ecologische en  lokale bloemen (Dahlia, Cosmos, Korenbloem, Zinnea, Strobloem,… ).… Ik was zo blij om te zien dat andere mensen er ook zo van genoten.

Zoals je ziet ben ik dus heel graag met mijn handen bezig, stilzitten is niets voor mij. Ik wil blijven creëren, ook in de wintermaanden wanneer de bloementuin op een laag pitje staat. En zo is mijn oude liefde voor het solderen terug opgeflakkerd: het glas-in-lood project is hiervan het gevolg.

Door mijn twee passies te combineren, kan ik nu handgemaakt glaswerk, gevuld met bloemen, creëren. Met behulp van glas-in-loodtechnieken ontwerp, snij en monteer ik nu al mijn glasstukken zelf. Ik hoop iets voor jou te kunnen ontwerpen wat je een leven lang kan koesteren. Iets dat samen met u ouder zal worden, herinneringen vasthoudt of vreugde opwekt.

Ik werk volledig autodidactisch en hoop steeds verder te groeien. Ik kan niet wachten om te zien wat Mrs. Flowerhead dit jaar nog in petto heeft!

Heb je vragen, laat dan zeker iets weten via het contactformulier. Veel liefs en bedankt voor je steun,

Kim Van Roosbroek  (Alias Mrs. Flowerhead)